23 грудня 2019

5 лайфхаків, як поліпшити працездатність операторів навантажувачів

У будь-якому бізнесі керівники прагнуть поліпшити свою ефективність і скоротити витрати. Оптимізуючи потік товарів, максимізувавши використання простору, інвестуючи в нові технології і так далі. Це все позитивно впливає на експлуатаційні витрати. Гарна ідея також приділяти увагу роботі оператора навантажувача, тому що цей аспект не менш важливий при роботі над підвищенням продуктивності. Коректна робота оператора – важлива. Існує безліч чинників, які можуть вплинути на стан водія і зробити його менш ефективним. Тому, проактивний фокус на ергономіці може допомогти уникнути падіння продуктивності.

Що таке ергономіка?

При роботі люди зазвичай прагнуть прийняти зручну для себе позу, щоб все було в досяжності руки. Але ергономіка – це набагато більше, ніж просто поза. Ергономіка дозволяє створювати робочі місця. І робити це правильно, безпечно, з комфортом і з точністю. Такий підхід зменшує напругу, прибирає дискомфорт, полегшує робочий процес, приводячи до більшої ефективності.

Здоров'я і робоче оточення поза сумнівом пов'язані. Нещодавне дослідження показало, що в операторів навантажувача існує підвищений  ризик пошкодження шийного і плечового відділу. А саме: 49% операторів відчувають болі в шиї і 63% - біль в плечах. Тому дуже важливо покращувати робочі місця і робити їх більш ергономічними.

(*джерело: журнал Occupational and Environmental Medicine, Великобританія)

Щоб оператори були продуктивними, необхідно сприяти підвищенню їх рівня комфорту і не допускати стомлюваності. Щасливий працівник - продуктивний працівник.

1. Регулюйте висоту сходинки на вході

Операторові доводиться постійно заходити та виходити з навантажувача, особливо при інтенсивному потоці. Тому, чим вище сходинка, тим швидше він стомлюватиметься на протязі дня. Звичайно в майбутньому подібна проблема буде усунена за допомогою видаленого управління і оператор зможе управляти навантажувачам, не піднімаючись всередину.

1. Скорочуйте необхідність ручного пересування вантажів

Ручне переміщення вантажів спричиняє собою зайву напругу співробітників і може вплинути на їх здоров'я і присутність на роботі. Рекомендуємо використовувати тягачі. Вони легкі у використанні і досить маневрені.

1. Створюйте комфортне і пристосовуване робоче місце

Оператори навантажувача велику частину робочого часу проводять в кабіні. Тому, зручний простір, який можливо налагодити під їх переваги, полегшить їм щоденну роботу. Особливо при роботі на висоті піддаються навантаженню шия і плечі. Кабіна, яка нахиляється під час підйому вантажу допоможе операторові бути більш сфокусованим та продуктивним.

1. При нагоді працюйте на рівні висоти столу

При роботі з вантажами їх краще піднімати на висоту столу, щоб операторові було зручно з ними працювати, зберігаючи рівну поставу. Фотодіод, який реагує на верхню точку вантажу зробить цей процес простіше, регулюючи автоматично рівень висоти вил, залежно від зменшення\збільшення висоти завантаженого.

1. Переконайтеся в безпеці при роботі на вулиці

Робочі умови на вулиці можуть бути ускладнені погодними умовами, такими, як дощ, сніг, вітер або сонце. Піклуючись про здоров'я і продуктивність необхідний правильний захист.  Залежно від умов роботи: вітрозахисні екрани, очисники скла, двері (брезент або метал), обігрівачі і так далі можуть згодиться у вашому навантажувачі, щоб зробити роботу на ньому безпечніше.

Світлого Великодня!
18 квітня 2020

Світлого Великодня!

Бажаємо всім світлого Великодня!

Безпека - це просто
16 квітня 2020

Безпека - це просто

Безпека - це просто, якщо безпека - це ваш усвідомлений вибір.

У 2019 Komatsu теж серед лідерів у боротьбі з глобальним потеплінням
24 січня 2020

У 2019 Komatsu теж серед лідерів у боротьбі з глобальним потеплінням

Komatsu Ltd. (Президент і головний виконавчий директор: Хіроюки Огава) знову була внесена до списку лідерів (Список «А»), які вносять вклад до боротьби з глобальним потеплінням.